dissabte, 16 de desembre del 2017

Guia de novetats de desembre


Conte de Nadal de Charles Dickens (www)
El senyor Scrooge és un vell avar i rondinaire. No coneix la compassió ni la caritat, té el caràcter agre i un cor dur com una pedra que no s'estova ni tan sols quan arriba Nadal. Però aviat rebrà la visita inesperada de tres esperits que l'acompanyaran en un viatge revelador als Nadals de la seva infantesa, del present i del futur. I el que hi descobrirà li canviarà la vida.



Pedres al camí de Víctor Panicello (www)
«No serveixo per a res». Tots els protagonistes de Pedres al camí tenen en comú que han pronunciat aquesta frase alguna vegada a la vida. La Maria, la Noelia, en Ferran, en Moha, l'Ariadna, en Marcos... Vides que semblen perdudes entre conflictes i embolics que poden arribar a fer creure a qualsevol que no hi ha sortida possible. Però els nusos que et crea el camí són també raons per continuar lluitant, per continuar escalant. Les pedres al camí ajuden a no perdre's en la foscor.
Una colla de joves semblant a la que protagonitza aquesta novel·la es va trobar a Sabadell, en el món real, i, gràcies a Víctor Panicello, va construir la seva història per demostrar que qualsevol vida compta, que tots els forats tenen sortida i que un fracàs no fa un fracassat.



Fora de mi de Sharon M. Draper (www)
La Melody és la nena més brillant de l’escola, però ningú no ho sap: té paràlisis cerebral, seu en una cadira de rodes i mai no ha pogut dir ni una sola paraula. Aquesta és una història de superació en què la Melody, surt per primer cop d’ella mateixa i troba la seva pròpia veu.